Швейцарски соларен уред SuperCat  против подземни гризачи

 

Предназначение и начин на действие

За защита от подземни вредители – къртици, сляпо куче и полски мишки на дворове, градини, ливади, игрища и др. Един уред защитава площи до 650 кв.м.

Соларната клетка зарежда акумулаторните батерии, които осигуряват непрекъсната работа на устройството през цялото денонощие. То генерира през определени интервали нискочестотни звукови вълни с дължина от 400 до 1000 Hz, генериращи вибрации в почвата, които прогонват къртици, сляпо куче и полевки.

 

Предимства

Този уред против подземни вредители е напълно автономен и не се нуждае от никаква поддръжка.

Напълно безвреден не само за хора и домашни любимци, но и за околната среда, включително за вредителите, които прогонва без да уврежда.

Лесен монтаж.

И все пак е продукт на швейцарската компания SWISSINNO.

 

Съвети за употреба

Както се досещате, уредът излъчва равномерни вибрации във всички посоки и затова е най-удачно да го поставите горе-долу по средата на охраняваната зона. Имайте предвид, че вибрациите не преминават през основите на постройки и бетонни или каменни пътеки, които са вкопани на повече от 10-15 сантиметра в земята. Коренищата на големи дървета също възпрепятстват разпространението на сигнала и създават своеобразна „сянка“, така че ще трябва да се съобразите с тези неща при избора на място.

Преди да поставите уреда, свържете буксата на соларния панел с тази цилиндричното тяло и съединете плътно трите части. Изкопайте на избраното място дупка с подходящ диаметър и дълбочина /в земята трябва да се зарови ¾ от колчето/. Поставете уреда против къртици и сляпо куче и хубаво уплътнете пръстта около него /при необходимост я полейте с малко вода/.

 

Уредът е влаго и студоустойчив, но все пак при екстремно висока влажност или много ниски температури ще е по-добре да го извадите и съхранявате на стайна температура през този период.

Имайте предвид, че за прогонването на къртици и сляпо куче ще са необходими от 2-3 седмици до около месец, а може и повече. За постигане на бързи резултати съчетайте действието на уреда с други методи за борба с подземни гризачи – репеленти и/или капани. При възможност е добре охраняваната зона да се разоре на дълбочина поне 20-25 сантиметра, за да се унищожат изградените от вредителите тунели и леговища.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Швейцарски соларен уред SuperCat против подземни гризачи

  • Модел: Соларен уред SuperCat против подземни гризачи SW1704000
  • Наличност: В наличност
  • 49.00