Подробнее на сайте: https://primemedicine.ruhttps://forcehealth.ru https://youmedicine.ruGo to top of pagehttps://firehealth.ruhttps://plusmedicine.ruhttps://enjoyhealth.ru https://luckmedicine.ruhttps://medicinearea.ru https://caremedicine.ruhttps://qualitymedicine.ruhttps://fullmedicine.ruhttps://elmedicino.ru
https://boomhealth.ruhttps://honeymedicine.ruhttps://italianmedicine.ru

Унищожаване на сляпо куче и трудности при борба с него.

 

   Унищожаването на сляпо куче е труден процес, съчетаващ комбинирани методи за борба с подземния вредител. В България е разпространено главно Планинското сляпо куче. Макар наречено планинско, то обитава местности, по-близки до ливади, пасища и особено райони с насаждения и селскостопански култури.

   Сляпото куче нанася огромни щети с набезите си. То се храни луковиците на растенията. Потърпевш може да бъде стопанина на всеки двор, парник и зеленчукова градина. Сляпото куче унищожава картофите, морковите, корени и луковици на подправки, зеленчуци и дори грудки на цветя.

   Пораженията, нанесени от него се увеличават драстично в края на сезона, когато натрупва храна за зимата. В тези моменти кореноплодите са най-уязвими. Щетите се усещат особено в малки и средни градини, от които изчезват десетки килограми културни и зеленчукови насаждения.

   Успешната борба със сляпо куче е трудна, защото то живее и се храни под земята, като за целта прокопава огромни мрежи от тунели с които покрива голяма площ и ако нещо го подплаши, то просто се мести в друг район. То често се бърка с къртица, а идентификацията му е от изключителна важност за успешната борба с него. Характерни за сляпото куче в насажденията са дупките, които прави под кореноплодните растения. Забележите ли домати, чушки, моркови или подправки да изглеждат като потънали в почвата, това е почти сигурен сигнал за набези от сляпо куче.

   Друг характерен белег, различаващ сляпото куче от къртицата е размера му. Къртицата е дребна, сляпото куче е два до три пъти по едро от нея. Ако сте късметлии да го видите, това спомага идентификацията. Критерият не е единствен, малките са дребнички и могат да се объркат с къртица. Не рядко мястото се атакува едновременно и от двата вредителя.

   На пазара се продават ред отрови, звукови средства и набор от механизми за унищожаване на сляпо куче. Често обаче резултатът от тях е временен или нулев. Звуковите механизми имат краткотраен ефект и сляпото куче бързо свиква с тях. Капаните обичайно се заобикалят, а отровите няма как да подействат, ако в момента нашественика се разхожда в съседния двор.

   Сляпото куче е от типа вредители, при който основно условие за успех в борбата с него има познаването на биологията и навиците му. Препоръчително е при констатиране на проблема веднага да се свържете със специалист , а не да се губи време, в което популацията да се увеличи драстично.

 

Цени на ДДД услуги за  унищожаване на сляпо куче. 

 

Цените се определят от вида обработка, избрания от клиента метод, големина на популацията,  третирания терен, мястото на обекта и др. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдава мястото и спада на пораженията след първите взети мерки.