Подробнее на сайте: https://pc-room.ru https://automobyle.ruhttps://newshead.ru https://estascredit.ruhttps://leadingnews.ru https://holdnews.ruhttps://ultimnews.ruhttps://flarenews.ruhttps://newsexplore.ru https://prime-pc.ruhttps://priornews.ru https://hotsnews.ru
https://maincredit.ruhttps://news101.ruhttps://topallnews.ru

Проблеми с кучета, налагащи прогонване.

   Струпването на хора в градовете често предизвиква формиране на големи популации бездомни кучета и котки около жилищните райони. Животните уринират по стени, саксии, унищожават градини, декоративни растения, плашат децата и причиняват безпокойство и шум с денонощния си лай и вой. Освен преносители на заболявания, като бяс, скитащите животни са основни разпространители на бълхи, кърлежи и други паразити, създаващи заплаха за зарази на сгради, постройки,зелени площи и цели жилищни райони.

   Професионалният пест контрол предлага за решаване на този проблем екологични, хуманни методи и средства, на база репеленти, с цел отблъскване на тези животни от конкретни места. Всички предлагани репеленти са екопрерапати. Те са с естествени, биологични съставки, отблъскващи животните и предизвикващи тяхното прогонване от третирания район.

   Репелентите за отпъждане на кучета и котки са под форма на водоразтворима субстанция за пръскане и гел за намазване. Препаратите се нанасят по външните части, през определено разстояние, покривайки желаните от клиента квадратни метри и държат животните на разстояние от защитената територия. Препаратите не причиняват вреда на животните, които отблъскват. Те се полагат по стени, външни части на сгради, заведения, фасади, градини и др. Често приложение е нанасянето им около заведения, по саксии с декоративни растения, фасади и входове на сгради , детски площадки и др.

   Честотата на обработка за прогонване на скитащи животни е различна, в зависимост от вида на препарата и атмосферните условия. Геловете имат по-дълъг във времето прогонващ ефект, който продължава около месец. След силни валежи обработката трябва да се повтори, ако препаратите са полагани на открити места.


Цени на ДДД услуги по пропъждане на кучета и котки.

   Цените за обработки с репеленти за прогонване на кучета и котки се определят от вида обработка, третирана квадратура или линейни метри, мястото на обекта, вида и количеството изразходван препарат. Практиката показва, че минимална цена на една обработка с репелент за отпъждане на кучета е в рамките на 50-60 лв.