Подробнее на сайте: https://dohomebuild.ruhttps://fullconstruct.ruhttps://buildthehouse.ruhttps://zedconstruct.ru https://econedvijimosti.ruhttps://houseconstruct.ru
https://buildbighouse.ru http://repair-yourself.ruhttps://sdelaisvoidom.ruhttps://primohouse.ruhttps://daoconstruct.ru https://inedvijimosti.ruhttps://samsdelairemont.ru https://currenthouse.ru https://thehousebuilder.ru

Къртици

   Борбата с къртици е труден процес, свързан със съчетаване на комплексни мерки по третиране на подземните вредители. Къртиците копаят подземни тунели, на различна дълбочина под земята и при изхода си избутват нагоре пръста, образувайки къртичини. Те създават проблем както в селското стопанство, така и в домашните стопанства, увреждайки насажденията и затруднявайки обработката на засегнатите площи. Една от основните трудности в борба с къртици е факта, че те са винаги под земята, пътуват много и трудно се локализират. В допълнение, макар слепи, къртиците са чувствителни на миризми и лесно отгатват човешкото присъствие или досег и не се доближават до третираното място.

Навици и идентификация на вредителя

   Къртиците са самотни пътешественици и изминават километри. Те могат да влязат в терена без ограничение от съседен необработен двор, поляна, близка ливада, селскостопански терен или да са пропътували километри до вас, в търсене на добри условия за храна и живот. Най-често засегнати от къртици са стопани на дворове, градини или оранжерии с декоративни растения, зеленчуци, домати, подправки, краставици и други културни насаждения.     Къртиците се привличат от богати почви, в които има струпване на червеи и подземни насекоми, с които се хранят. Макар да не консумират зеленчуци и грудки като сляпото куче, къртиците нерядко увреждат с тунелите си корените на насажданията, особено младите.

   Първата крачка в борба с къртици е идентификация на вредителя. Това не винаги е лесно без да бъде видян. Понякога на засегнатия терен може да има комбинирана атака от къртици и сляпо куче. Наш специалист ще направи оглед на място за преценка и след диагностика, ще препоръча оптималния за условията метод за третиране.

Методи за борба с къртици

   За отстраняване на къртици, според условията, сезона и времето, могат да бъдат използвани димки, химични средства, капани и други методи. Димките са с репелентно действие, отделят въглероден диоксид и гонят къртиците. Те се полагат след професионална преценка, съобразно навиците на животното, подходящ момент и условия за действие, близост на вредителя до терена, сезон и час от денонощието, в който къртиците са активни.

   Обичайно за отстраняване на проблеми с къртици е достатъчно едно третиране. При наличие на лоши климатични условия, изпуснат сезон на активност, далечина на къртиците от терена и други неблагоприятни фактори е възможно обработката да се повтори. 

Цени

   Цените за борба с къртици в големи площи се определят спрямо вида, размера на терена, интензивността на вредителите, големина на популация, вида договор, местоположението на обекта и спецификата на средата.