Подробнее на сайте: https://samodelkick.ruhttps://houseunite.ru https://stroikaudoma.ru https://domusremont.ru https://medicinecu.ruGo to top of pageGo to top of pagehttps://samodelkan.ruhttps://svoidomsnulya.ruhttps://remontvsvoidom.ruhttps://powerautoplus.ru
https://moidomremont.ru https://houserento.ruhttps://dothouse.ru https://fastumauto.ru https://avtoenter.ruhttps://domstroiplus.ru

              ПРОГОНВАНЕ  НА  ПТИЦИ

 

 

   Тъй като голяма част от птиците са защитени видове и унищожаването им е забранено, при борбата с тях  не се използват отровни препарати,  а само методи за прогонването им. В градски условия най-често използват специално изработени шипове /метални или поликарбонатни/ , които се монтират на балкони , первази, стрехи и други за да пречат на птиците да кацат, което от своя страна ги кара да се преместят в друг район. Все по-често се използват и ултразвукови електронни устройства за пропъждане на птици.

   Някои фирми предлагат за борба с птици и препарат, който се нанася с четка на местата, където птиците кацат. Той представлява тънък слой от незасъхващо лепило, което ги отблъсква и не им позволява да кацат на третираните места. Ние не го предлагаме, защото според нас е неефикасен. В лабораторни условия той действително не засъхва около година, но на практика в реални условия полепващият по него прах го прави неефективен още на втория месец, а и почистването му е много трудно.

   За предпазване на градини и ниви се използват освен ултразвукови електронни устройства и такива със запис на звуци издавани от естествените им врагове като ястреби, кучета, писък на изплашени птици и други.